Kezdőlap

Írta: Monori Polgárőrség

A Monori Polgárőr Közhasznú Egyesület évente tartott közgyűlésének az a szerepe, hogy értékeljük, lezárjuk, összegezzük a múlt év eseményeit. Idén jeles évforduló megünneplésével kapcsoltuk össze közgyűlésünket, hiszen 2016-ban 25. életévébe lépett egyesületünk. A szokottnál is nagyobb szervezés előzte meg az eseményt, mivel ilyenkor a közgyűlés hivatalos lezárulása után mindig ünnepelünk is egy kicsit.

Február 21-én, vasárnap már kora reggel nagy volt a készülődés a művelődési házban. Egyesületünk jelenleg 38 fős, ifjúsági tagozatunk 20 fős, és természetesen meghívott vendégeinkre is számítottunk. A közgyűlést Nagy Zoltán, egyesületünk elnöke nyitotta meg. Ismertette a napirendi pontokat, majd megtartotta beszámolóját a 2015-ös év munkájáról. Megemlítette, hogy jó kapcsolatot ápolunk a monori rendőrséggel és a szomszédos települések polgárőr-egyesületeivel. A közgyűlésen kiosztásra kerültek a szolgálati elismerések is, kiemelkedő munkájukért többen kaptak elismerő oklevelet és apróbb ajándékokat.

Meghívott vendégeink is értékelték az elmúlt évet. Pogácsás Tibor államtitkár elmondta, mennyire fontos egy ilyen egyesület életében a csapatmunka. Fontosnak tartotta kiemelni, hogy az egyesület figyeli a pályázatokat, és a sikeres pályázatokból tud folyamatosan fejlődni, fejleszteni. Biztos benne, hogy egy ilyen jól működő csapathoz egyre többen fognak csatlakozni.

Dr. Zsombok László polgármester megköszönte a polgárőröknek és családtagjaiknak egész éves munkáját, támogatását. Kiemelte az egyesület jól szervezettségét, együttműködési szándékát. Hozzátette, büszkeséggel tölti el, hogy a város határain kiírt tábla, miszerint a városban polgárőrség működik, nem csak papíron létezik, hanem a valóságban is igen eredményes munka folyik. Hangsúlyozta, hogy ebben a tevékenységben milyen fontos, figyelemreméltó az önkéntesség.

Dr. Bilisics Péter, a PMPSZ elnöke elismeréssel beszélt munkánkról. Az egyesület 25 éves fennállásának tiszteletére, illetve a rengeteg munka dicséreteként a PMPSZ nevében átadott egy 250 ezer forintos támogatást, illetve bejelentette, hogy az egyesület kap egy rendszámfelismerő-készüléket.

Baár Pál rendőrezredes az állomány nevében köszönetet mondott az egyesületnek. Kiemelte, milyen hatalmas óraszámokat produkáltak egyes polgárőrök. Számítanak az egyesület tagjaira a jövőben is, nagy segítségként veszik az önkéntes munkát. Bejelentette, hogy a Monori Rendőrkapitányság területén nagymértékben csökkent a közterületi bűnelkövetési esetek száma. Ez a polgárőrök nélkül szerinte nem valósulhatott volna meg. Közös célul tűzte ki az idősek és az egyedülálló segítségre szoruló emberek ellátását, melyben számít a polgárőrökre a jövőben is.

A közgyűlésen mutattuk be először tagjainknak a polgárőr-egyesület 25 évét összegző kiadványunkat, melyen sokat dolgoztunk. 5000 példányban fogjuk terjeszteni, mellyel nem titkolt szándékunk a polgárőrség jó hírének további növelése, illetve szeretnénk, ha új, lelkes tagok is csatlakoznának egyesületünkhöz. Annak, aki átolvassa ezt a kis ismertetőt, biztosan egyértelművé válik az a fejlődés, ami 25 év alatt jellemezte egyesületünket. Az újítási szándék, a segítő szándék mindig arra sarkallta az elnökséget, vezetőket, tagokat, hogy mindent megtegyenek egyesületük fejlődéséért.

Maga a kiadvány is egy újabb bizonyíték a fejlődésre. Ezzel kézzelfogható bizonyítékot adunk a lakosság kezébe. Megpróbáltuk minden minket érintő, fontos, ránk jellemző információval megtölteni ezt a kis füzetet. Olvashatnak munkánkról, szolgálatainkról, főbb tevékenységeinkről. Megszólaltattunk olyan fontos személyeket, akik segítsége nélkül nem tartanánk most itt. Kiadványunkat pályázati támogatásból finanszíroztuk – ezúttal is köszönjük a Nemzeti Együttműködési Alapnak az anyagi hozzájárulást, hiszen a pályázati összeg nélkül nem tudtuk volna ennyi példányszámban és ilyen minőségben megjelentetni. A kedves olvasók április hónapban kapják kézhez, reméljük, mindenki szívesen átolvassa.

Mindezek után pedig következett a közgyűlés legkötetlenebb része, az ebéd, melynek elkészítését Balogh József polgárőrtársunknak, „főszakácsunknak” és lelkes segítőinek köszönthetjük. Igazán finom és ízletes ebédet kaptunk, melyet nem győztünk dicsérni. Köszönjük a sok-sok munkát.

Reméljük, a tavalyi év eredményeit az idei évben megtartani, de még inkább növelni tudjuk közös otthonunk védelme érdekében!

Kategória: