Kezdőlap

Írta: Oberst Marietta

Az előző évekhez hasonlóan idén is nagy büszkeséggel számolunk be arról, hogy Dabason, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség megyei közgyűlésén Veszprémi Linda és Monori József "Aranyfokú" elismerésben részesültek. Szeretném kicsit bemutatni őket és azt a tevékenységet, minek okán megkaphatták ezt a kitüntetést!

Veszprémi Linda kitűnő példája annak, hogy egy nő is milyen hasznos tagja lehet egy polgárőr egyesületnek! Társai tisztelik, elismerik önkéntes munkáját, mellyel követendő példa lehet sok fiatalnak, felnőttnek egyaránt! Szerepe az egyesületben oly sokrétű, hogy felsorolni is nehéz. Több mint 7 éve polgárőr, évről évre magas óraszámokat teljesítve egyre több feladatot vállal magára. A tavalyi évben a második legtöbb polgárőr szolgálatot ő adta az egyesületben. Rengeteg éjszakai szolgálatot vállal, ahol sokszor ő a szolgálatvezető, városi rendezvényeken szinte kivétel nélkül jelen van. Mindez mellett még arra is szán időt, hogy ifjúságvédelmi feladatokat lásson el. Ő az egyik vezetője az egyesület fiatalokkal foglalkozó tagozatának. Linda a lovas polgárőrség megszervezésében is jelentős szerepet vállalt, mely kisebb nagyobb sikereket ért el városunkban. Képzett lovas polgárőrként minden lehetőséget megragadott, ha lovas szolgálatot adhatott. És talán a legfontosabb….tiszteljük, szeretjük őt emberségéért, kitartó munkájáért, szorgalmáért!

 

Monori József ízig-vérig polgárőr! Önkéntes munkájának minden pillanatát rendkívül komolyan veszi. Türelemmel, nagy figyelemmel és fegyelemmel végzi önként vállalt feladatait! 10 éve tagja az egyesületnek, azóta évről évre rendkívül magas óraszámokat teljesít. Az elmúlt évben 680 szolgálati órájával valóban első helyezést is ért el a polgárőrök között. Józsi -ahogy ez a rendkívül magas óraszámaiból is kiderül- rengeteg szabadidejét áldozza fel a polgárőr munkára. Vállal éjszakai szolgálatokat, rendőrséggel közös szolgálatokat, és oszlopos tagja az Ady úti Általános Iskola előtt a reggeli órákban végzett jelzőőr csapatnak is. Józsi rendszeresen jelen van a monori sporteseményeken, egyéb rendezvényeken is. Biztosítási feladatait precízen ellátja, legyen szó futballmeccsről, koncertről vagy állami ünnepségről. Társai becsülik, tisztelik munkáját!

Mindkettőjüknek gratulálunk, és sok egészséget, erőt kívánunk további munkájukhoz!

Oberst Marietta

 

Kategória: