Kezdőlap

Írta: Monori Polgárőrség

Tisztelt Lakosság!

A Monori Rendőrkapitányság szeretné felhívni az Önök figyelmét egy, az illetékességi területén az elmúlt időszakban megjelenő csalási módszerre, mely a következő:
a csalást elkövető személy az időskorú sértettet telefonon felhívja és az unokájának kiadva magát balesetre vagy más szorult helyzetre hivatkozva pénzt kér tőle. A sértett a készpénzt egy érte érkező ismeretlen „barátnak” átadja, aki távozik a helyszínről.

Az ilyen esetekre jellemző, hogy az idős áldozat nem ellenőrizte vissza a telefonáló állítását, nem érdeklődött a hivatkozott unokánál, rokonnál, hogy valóban bajban van-e és csak néhány nap múlva szembesült vele, hogy csalás áldozatává vált.

A rendőrség kéri a lakosságot, hogy amennyiben hasonló jellegű telefonhívást kapnak, legyenek körültekintőek és minden esetben ellenőrizzék le a telefonhívás valódiságát. Ha gyanús körülményt tapasztalnak vagy mégis bűncselekmény áldozatává váltak, akkor azonnal értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén!

Legyenek körültekintőek és ne hagyják magukat becsapni!

Kategória: