Kezdőlap

Írta: Monori Polgárőrség

Három férfit vettek őrizetbe a monori rendőrök.

Csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya K. László 42 éves, V. László 33 éves és R. Sándor 27 éves monori lakosok ellen.

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2015. október és december hónap közötti időszakban időskorúakat hívtak fel vezetékes telefonon és magukat a sértettek unokájának adták ki, majd valamilyen szorult helyzetre hivatkozva készpénzt kértek tőlük. A sértettek lakásán az „unoka” barátja személyesen jelentkezett, majd a pénzt átvette a gyanútlan sértettektől.    

A három férfi alkalmanként több százezer forinttal károsította meg az időskorú személyeket.

A monori nyomozók a sértettek feljelentését követően a széleskörű adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyeket.  V. Lászlót és R. Sándort a rendőrök 2015. december 7-én a kora reggeli órákban lakcímeiken elfogták, majd előállították. K. László néhány órával később önként jelentkezett a rendőrségen.

A nyomozók a házkutatás során feltehetően a bűncselekmények elkövetéséhez használt telefonokat és SIM kártyákat találtak és foglaltak le.

A rendőrök a három férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek az előzetes letartóztatásuk indítványozására. Ellenük a további eljárást a Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

Forrás: police.hu

 

Kategória: